Jury

Yann Arthus-Bertrand (formand), FR
Om Yann

Om Yann

Yann Arthus-Bertrand er en kendt fotograf og miljøforkæmper, hvis spektakulære billeder taget fra luften har gjort ham verdensberømt.

Han har altid været begejstret for dyreverdenen og naturen: Da han var 20 år, slog han sig ned i det centrale Frankrig og blev direktør for et naturbeskyttelsesområde. Til den første Rio-konference i 1992 besluttede Yann at dokumentere planetens tilstand: I år 2000 blev hans arbejde fremvist med udstillingen JORDEN SET FRA HIMLEN. Den efterfølgende bog var en stor succes, som blev solgt i 3 mio. eksemplarer.

Yann har også grundlagt fonden GOODPLANET, hvis mål er at øge offentlighedens opmærksomhed over for miljøspørgsmål, implementere klimabeskyttelsesprogrammer og bekæmpe skovrydningen med lokale NGO'er.

Miljøforkæmper og fotograf

Christie Goodwin, UK
Om Christie

Om Christie

Christie Goodwin er en britisk fotograf med mere end 35 års erfaring. Hun havde første gang et kamera i hånden, da hun var tolv år. Det var dog først i 2005, da hun fik til opgave at optage en liveoptræden, at hun fandt hun sit kald. Efter jobbet stoppede hun sin redaktionelle karriere for at arbejde som musik- og underholdningsfotograf.

I dag er Christie meget efterspurgt som turné- og portrætfotograf. Hun har arbejdet for Ed Sheeran, Katy Perry, Taylor Swift, Paul McCartney, Rod Stewart og andre musikstjerner. Christies arbejde ses på cd'er, dvd'er, turnéer, i internationale publikationer, bøger og på udstillinger.

I 2018 offentliggjorde hun også sin første store fotobog, "Memories We Made", der ser tilbage på et årti med Ed Sheeran i billeder. Christie, der er hurtig, kreativ og en smule skør, nyder stor respekt for, at hendes fotos altid rammer plet. Når hun ikke er på tur med turnébussen, er Christie hjemme i London, hvor hun regelmæssigt arbejder som officiel fotograf for Royal Albert Hall. Hun skyder også covers til bestseller-krimier.
Tobias Hägg, SE
Vita

Vita

Tobias Hägg – grundlægger af Airpixelsmedia.com & Airpixelsmediart.com – er fotograf og videograf. Han er født og opvokset i Eskilstuna i Sverige. Han elsker eventyr og at udforske nye steder fra et unikt perspektiv.

Med sin stræben efter perfektion i alt sit arbejde forfølger Tobias et enestående livsperspektiv og søger konstant efter kreativ forbedring. Han har produceret og præsenteret kommercielt indhold fra hele verden og har i den forbindelse arbejdet tæt sammen med en lang række internationalt kendte kunder.
Dr. Christian Friege (CEWE), DE
Om Christian

Om Christian

Siden 2015 har Dr. Christian Friege i sin rolle som direktør for CEWE Stiftung & Co. KGaA ledet virksomhedens nationale og internationale salg, og siden 2017 har han været formand for bestyrelsen hos Neumüller CEWE Color Stiftung.

Han har tidligere arbejdet som manager i Storbritannien, USA, Finland og Japan. Han har desuden været medlem af bestyrelsen hos Debitel AG samt formand for bestyrelsen hos LichtBlick AG.

Som protektor for CEWEs fotokonkurrence CEWE Photo Awards ligger det ham på sinde at støtte fotografiets fantastiske verden.
Markus Schreiber (Associated Press)
Om Markus

Om Markus

Markus Schreiber har siden 1999 arbejdet som fotograf hos nyhedsbureauet The Associated Press (AP) i Berlin. Som fotograf hos et internationalt nyhedsbureau har han berettet om en lang række internationale nyheder og sportsbegivenheder i Europa, Mellemøsten, Asien og Afrika. Han har blandt andet dækket den anden intifada i Israel og Gaza i 2002, jordskælvet i Pakistan i 2005, begivenhederne i forbindelse med Nelson Mandelas død i Sydafrika i 2013, samt OL i London i 2012 og Rio i 2016 – blot for at nævne et par stykker.

I 2014 blev han udmærket med førsteprisen i kategorien "Observed Portraits" ved World Press Photo Awards.
Joachim Herrmann (Reuters)
Om Joachim

Om Joachim

Joachim Herrmann har siden 2012 været chefredaktør hos Reuters News Picture Service og ansvarlig for sædet i Tyskland. Han startede i 1988 med at arbejde som fotograf for Deutsche Presse-Agentur (DPA) i Hamborg og senere hos Reuters, Bonn & Berlin.

I 2007 var han ansvarlig billedredaktør hos Global Picture Desk Singapore, hvor han døgnet rundt sørgede for, at billedmateriale af topkvalitet blev leveret til kunder i hele verden. Målet var at sikre, at Reuters News Picture Service bevarede sin fremtrædende position internationalt. Joachim Herrmann var ansvarlig for, at alle billeder levede op til Reuters høje standard. Ud over den egentlige billedkvalitet var det centralt at holde øje med de juridiske og etiske retningslinjer.
Dr. Wilfried Vyslozil (SOS Børnebyerne globalt)
Om Wilfried

Om Wilfried

Dr. Wilfried Vyslozil er formand for SOS Børnebyerne Internationalt. Han har arbejdet for organisationen i mere end 20 år, heraf 14 år som direktør i Østrig og de seneste seks år som direktør for SOS Børnebyerne International.

Tidligere arbejdede Vyslozil inden for Executive Search og som management trainer. Han er far til tre voksne børn og har gået på skole i Skotland og Østrig samt læst på universiteterne i Wien og Linz. I Linz, Innsbruck og Budapest har han desuden også forsket og undervist på universiteterne.
global.drag_and_drop.header
global.drag_and_drop.description